Taideaarteita maailmalta: Nuori Picasso

Art History: Young Picasso

1 t 25 min  |  Taide, Event cinema  |  Ensi-ilta: 25.2.2019

Esitykset ma 25.2. (Hki Maxim, Tre, Tku) ja ke 27.2. (Hki Itis ja Maxim, Espoo Omena Lounge, Tre, Tku, Jkl, Kuopio, Oulu).

Pablo Picasso kuuluu kautta aikain merkittävimpiin taiteilijoihin. Hän oli myös vuonna 1973 tapahtuneeseen kuolemaansa saakka kaikkein tuotteliain taiteilija. Monissa elokuvissa on kuvattu hänen elämänsä viimeisiä vuosia, niiden taidetta, suhteita ja laajaa ystäväpiiriä. Mutta mistä kaikki sai alkunsa? Mikä teki Picassosta sen, minä hänet tunnemme?

On aika perehtyä kauan vieroksuttuihin Picasson varhaisiin vaiheisiin, hänen kasvatukseensa ja ennennäkemättömiin saavutuksiin johtaneeseen opiskeluunsa. Kolme kaupunkia näyttelee tässä pääroolia: Malaga, Barcelona ja Pariisi. Nuori Picasso -dokumentti käy niissä kaikissa ja tutkii niiden vaikutusta taiteilijaan, keskittyen tiettyihin nuoruusvuosien teoksiin.

Dokumentti pyrkii selittämään kuinka nuoren taiteilijan taidot kehittyivät. Se keskittyy erityisesti kahteen tärkeään kauteen: niin sanottuihin Siniseen ja Ruusunpunaiseen kauteen. Se vie meidät aina vuoteen 1907 ja taidehistoriassa tärkeän maalauksen – Avignonin naiset – syntyyn. Se oli maalaus, joka järkytti taidemaailmaa, mutta samalla muutti sitä vääjäämättömästi. Picasso oli tuolloin vain 25-vuotias.

Dokumentti on tehnyt yhteistyötä kaikkien kolmen Picasso-museon kanssa Malagassa, Barcelonassa ja Pariisissa ja se pyrkii kertomaan, miten Picasso nousi suuruuteen.

Esitys on englanninkielinen.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.