NV18: The Witch in the Window

1 t 17 min  |  Jännitys, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 21.11.2018

Ikäraja: 16

To 22.11. klo 15.30 -näytöksessä alkukuvana "Puppet Master" (15 min). La-su-yön 24.-25.11. klo 01.00 -näytöksessä alkukuvana "The Cold Dark" (19 min).

Kuten vaikkapa kevään 2018 Night Visions -hitti Ghost Stories osoitti, usko perinteisen kummitustarinan iskukykyyn on palannut. Menneiden vuosikymmenten tv-kauhutuotantojen peruskaurasta on kuin onkin mahdollista irrottaa aivan uudenlaisia tehoja, kun tulokulma on oikea. Andy Mittonin ensimmäinen ilman työpariaan Jesse Hollandia (We Go On, NV 2016) ohjaama pitkä elokuva The Witch in the Window on ilmiön pelottavan täydellinen muotovalio.

Asetelmassa on paljon samaa kuin neljän vuoden takaisessa hitissä The Babadook. On isä (Alex Drape) ja 12-vuotias poika (Charlie Tacker), jotka ovat avioeron myötä etäytyneet toisistaan. On virttynyt, liki kartanon mitat täyttävä omakotitalo, johon kaksikko asettuu remontoidakseen tilusten lisäksi myös keskinäisen suhteensa. On myös jotain rakennuksen menneisyyteen liittyvää ääneen lausumatonta, johon pojan herkät aistit heräävät ensimmäisenä.

Siinä missä The Babadookin heikkouksia olivat epämiellyttävät henkilöhahmot ja ylenpalttinen mekastus, Mittonin ohjauksessa henkilöt ovat aidosti samastuttavia ja ihon alle hiipivä tunnelma rakentuu maltilla. Drapen ja Tackerin hienot roolityöt täydentävät kokonaisuuden. Pöö-efektejä ei tarvita, kun tekijät hallitsevat välineensä täydellisesti.

Huomion ansaitsee myös elokuvan kesto. Mitton kertoo vangitsevan, ihon moneen otteeseen kananlihalle nostattavan ja samalla syvältä koskettavan tarinansa alle 80 minuutissa. Tämä ei ole osoitus mittakaavan pienuudesta vaan kertojansa huikeasta ammattitaidosta ja juonenkuljetuksen tehokkuudesta. Tähän pystyy vuosi vuodelta yhä harvempi elokuvantekijä.

Ohjaus: Andy Mitton

Rooleissa: Alex Draper, Charlie Tacker, Greg Naughton, Arija Bareikis, Zach Jette, Carol Stanzione

USA 2018

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.