NV18: An Evening with Beverly Luff Linn

1 t 50 min  |  Komedia, Night Visions  |  Ensi-ilta: 21.11.2018

Ikäraja: 12

Kuten jo esikoinen The Greasy Strangler osoitti, brittiläisen Jim Hoskingin elokuvallinen näkemys on täysin omanlaisensa. Toisen pitkän ohjauksen An Evening with Beverly Luff Linnin kuvastosta on karsittu laardi ja veripalttuefektit, mutta 2010-luvun erottuvimpiin lukeutuvan auteurin tavaramerkeistä ei voi erehtyä.

Esikoisen sensaatiomainen festivaalimenestys on helpottanut ainakin uutuuden roolitusta. Tapa hyödyntää ykkösluokan talenttia on hykerryttävä: priimakaliiberin Hollywood-nimien ja tv-sarjakasvojen istuttaminen läpeensä absurdiin Hosking-maailmankaikkeuteen on uskomattoman nautittavaa.

Tarjolla on jällen aitiopaikka jäljittelemättömään näkemykseen pikkukaupunkien americanasta. Puvustajat ja maskeeraajat ovat selvästi saaneet komennon tukea visiota johtoajatuksina rumuuden estetiikka ja synteettisten materaalien kiehtova kauneus.

Emile Hirsch (Erämaan armoille, The Autopsy of Jane Doe) on kireäpipoinen kahvilayrittäjä Shane, josta vaimo Lulu (Puisto-osasto-sarjan Aubrey Plaza) saa tarpeekseen. Lulu karkaa yhdessä puolitaitoisen palkkamurhaajan (What We Do in the Shadows - ja Flight of the Conchords -tähti Jemaine Clement) kanssa jäljittämään maagista showmiestä Beverly Luff Linniä (mm. Hot Tub Time Machinen ja Konttorin jenkkiversion Craig Robinson), joka joskus aikoja sitten hurmasi naiselta jalat alta.

Hoskingin tyylin vertaaminen vaikkapa David Lynchiin ja John Watersiin paljastaa vain pienen osan totuudesta. Kierrokset hipovat räikeimmillään surrealismia. Rytmitajussa on yhä jotain hyvin kaurismäkeläistä. Valkokankaan hermeettinen universumi on myös mietitty jokaisen kuvansa osalta loppuun saakka, viimeistäkin sivuhenkilöä ja yksityiskohtaa myöten.

Ohjaus: Jim Hosking

Rooleissa: Aubrey Plaza, Jemaine Clement, Emile Hirsch, Craig Robinson, Matt Berry, Maria Bamford, Sky Elobar

Britannia/USA 2018

Kieli: englanti, suomenkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.