NV18: American Ninja

1 t 35 min  |  Toiminta, Night Visions  |  Ensi-ilta: 21.11.2018

Ikäraja: 16

Tuotantoyhtiö Cannonin legendaariset ninjaelokuvat toivat itämaisia tuulia 1980-luvulla kukoistaneeseen toimintagenreen. Sam Firstenberg ohjasi alkuperäisen ninjatrilogian toisen ja kolmannen osan, Revenge of the Ninjan (1983) ja Ninja III: The Dominationin (1984).

Kun huputetut taistelulajimestarit oli onnistuneesti lanseerattu lännen populaarikulttuurimarkkinoille, oli aika päivittää konseptia. Night Visions -kunniavieraaksi saapuvan Firstenbergin American Ninjassa martial arts -suurmestarin viittaa levitetään amerikkalaisille harteille.

Muistinmenetyksestä kärsivä Joe (Michael Dudikoff) on dumpattu USA:n armeijan tukikohtaan Filippiineille. Nuori kapinallinen ei tule toimeen edes omiensa kanssa. Kun huputetut ninjat alkavat terrorisoida tukikohdan sotilaita, Joe pääsee esittelemään ylivertaista taistelulajiosaamistaan – vain saadakseen lisää paskaa esimiehiltään. Hyperesteettisen turpaanvetämisen lomassa sankari näyttää pomoille sormea, pokailee everstin tytärtä ja selvittää taustaansa liittyvää mysteeriä.

Amerikan ninjaksi kiinnitettiin aluksi Chuck Norris, jonka egolle ei kuulemma kuitenkaan sopinut käyttää naamiota. Komediarooleja kokeilleen Dudikoffin valinta oli lopulta onnenpotku. Näyttelijän poikamainen karisma tekee Joesta kiehtovan hahmon, ja Dudikoffista kasvoi toimintataivaan uusi tähti.

Ultraviihdyttävä lopputulos muistuttaa, miksi Cannonista tuli 80-luvulla actionin päämaja.

Ohjaus: Sam Firstenberg

Rooleissa: Michael Dudikoff, Steve James, Judie Aronson, Guich Koock, John Fujioka

USA 1985

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.