NV18: Abrakadabra

1 t 10 min  |  Jännitys, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 21.11.2018

Ikäraja: 16

Pe 23.11. klo 20.15 -näytöksessä alkukuvana "The Congregation" (15 min).

Vuodesta 2018 muistetaan elokuvahistoriikeissa ainakin ne massiiviset toimenpiteet, jotka palauttivat komeasti kunnian 1970-luvun Italian genretuotannoille. Liikehdinnän kärkinimikkeitä ovat tietenkin Luca Guadagninon Suspiria ja Yann Gonzalezin Cannes-hitti Knife + Heart. Trendin aallonharjaa halkovat myös argentiinalaisveljekset Luciano ja Nicolás Onetti uunituoreella neljännellä elokuvallaan Abrakadabra.

Kaksikon Francescan (NV 2016) tavoin kyseessä on aisteja kokonaisvaltaisesti kutkuttava sukellus reilun 40 vuoden takaisen euroelokuvan estetiikkaan. Yksityiskohdat ovat hiottuja, ajankuva saumatonta. Kameran käyttö, värimaailma ja ääniraita on synkronoitu juuri oikealle taajuudelle.

Silmänkääntäjä Lorenzo Mancini valmistautuu show'nsa ensi-iltaan vuoden 1971 Torinossa. Näyttämöltä löytyy kuollut nainen, jonka surmaamiseen on käytetty taikatemppujen rekvisiittaa. Mancini uskoo jonkun haluavan lavastaa hänet syylliseksi. Kun ruumiita ilmaantuu lisää, miehen henkilökohtainen kurimus saa yhä kuumehoureisempia piirteitä.

Abrakadabran henkisiä sukulaisia ovat amerikkalaisen Anna Billerin mainiot genretutkielmat The Love Witch (NV 2016) ja Viva (NV 2007). Vielä ilmeisempiä verrokkeja ovat belgialaisten Hélène Cattet'n ja Bruno Forzanin italopastissit The Strange Colour of Your Body's Tears (NV 2013) ja Let the Corpses Tan (2017). Mutta siinä missä belgialaisten työt alistavat juonen visuaaliselle kikkailulle aivan täysin, Onetit luottavat yhä (lähes) lineaariseen kerrontaan - ja katsoja kiittää.

Ohjaus: Luciano Onetti, Nicolás Onetti

Rooleissa: Germán Baudino, Maria Eugenia Rigón, Gustavo D'Alessandro, Clara Kovacic, Ivi Brickell, Raul Gederlini, Pablo Vilela

Argentiina / Uusi-Seelanti 2018

Kieli: italia, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.