Vekkula The Movie

0 t 48 min  |  Dokumentti, Kotimainen, Event cinema  |  Ensi-ilta: 11.10.2018

Suuren suosion johdosta uusintanäytös Helsingin Maximissa keskiviikkona 31.10.2018 klo 19.00. Elokuvan tekijä Mika Koivusalo on paikalla ja alustaa esityksen.

Vekkula The Movie on Mika Koivusalon dokumenttielokuva, joka kertoo Linnanmäen Vekkulan tarinan. Elokuva on nostalginen audiovisuaalinen matka tähän yllätysten taloon, sen historiaan ja samalla myös Linnanmäen historiaan.

Elokuvassa on runsaasti Vekkulaan ja Linnanmäkeen liittyvää arkistomateriaalia sekä myös ainutlaatuista kuvamateriaalia Vekkulasta syksyltä 2017 ja Vekkulan viimeisestä päivästä 22.10.2017. Yksitoista henkilöä kertoo muistojaan. Mukana ovat Sari Aalto, Onerva Kantonen, Jaakko Kortekangas, Petri Laitinen, Pia Lönnqvist, Matteus Pentti, Anssi ja Kai Pietilä, Mika Tommola, Mato Valtonen sekä Hilkka-Liisa Vuori.

Elokuvan on ideoinut, toteuttanut, ohjannut ja tuottanut Mika Koivusalo. Hän on tehnyt vuonna 2016 lyhytdokumentin Linnanmäen 120-vuotiaasta Karusellista.

Vekkula rakennettiin vuonna 1961 ja purettiin vuonna 2017 Taiga-vuoristoradan tieltä. Vekkula oli Linnanmäen kolmanneksi vanhin laite, Vuoristoradan ja Karusellin jälkeen. Uusi Vekkula rakennetaan Linnanmäelle vuodeksi 2021.

Alkukuvana nähdään Linnanmäen KOTKOT-junan kierros. Se kiersi Vekkulan talon ympäri ja purettiin Vekkulan purkamisen yhteydessä.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.