Taideaarteita maailmalta: Salvador Dali - Kuolemattomuuden tavoittelu

Art History: Salvador Dalí - The Quest for Immortality

1 t 30 min  |  Taide, Event cinema  |  Ensi-ilta: 15.10.2018

Esitykset Finnkinolla ma 15.10. klo 17.30 (Hki, Tre, Tku, Jkl, Kuopio, Oulu) ja ke 17.10. klo 14.30 (Hki, Tre, Tku, Omena Lounge). Esitys on englanninkielinen.

Dokumentti tekee perusteellisen matkan läpi Salvador Dalin ja hänen muusansa ja yhteistyökumppaninsa Gaian elämän ja taiteellisen toiminnan. Matka alkaa Dalin uran ja elämän ratkaisevasta vuodesta 1929, jolloin hän liittyi surrealisteihin ja tapasi Gaian. Matka päättyy taiteilijan kuolemaan vuonna 1989.

Dalille tärkeät paikat ovat mukana matkalla halki elämän ja taiteellisen toiminnan. Erityisen tärkeä paikka oli Portligat, ainoa pysyvä koti-ateljee, joka hänellä oli. Kotikaupunkiinsa Figueresiin Dali perusti Dali Teatre-Museun. Pubolissa sijaitsee Dalin Gaialle ostama linna, taiteilijan muusaansa kohtaan tunteman ylevän rakkauden tulkkina. Luonnollisesti myös muut kaupungit, kuten Pariisi ja New York ovat keskeisiä.

Dokumentti sisältää myös monia, osin ennen julkaisemattomia dokumenttilähteitä, jotka auttavat pääsemään lähemmäksi ainutlaatuista taiteilijaa, jonka paikka suurten mestarien joukossa on jo taattu. Dali onnistui luomaan hahmon, joka jo itsessään on taidetta. Dokumentin avulla voimme päästä yli hahmon ja lähestyä taiteilijaa ja ihmistä sekä hänen luomiaan tiloja, jotka ovat auttaneet muovaamaan hänen kuolemattomuutensa – neron kuolemattomuuden.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.