NT live: Frankenstein

2 t 30 min  |  Teatteri, Event cinema  |  Ensi-ilta: 22.10.2018

Frankenstein - Nick Dearin näytelmä Mary Shelleyn romaanin pohjalta

Esitys on englanninkielinen, myös tekstitys englanniksi.

Frankenstein palaa NT Liven ohjelmistoon Halloweenin aikaan juhlistamaan Mary Shelleyn tunnetuimman romaanin 200-vuotispäivää. Finnkinolla esitykset ma 22.10. klo 18.00 ja ma 29.10. klo 18.00 Helsingissä (Maxim), Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella (Plevna) ja Turussa (Kinopalatsi).

Vuonna 2011 National Theatren näyttämöllä Lontoossa nauhoitetusta loppuunmyydyn produktion esityksestä tuli kansainvälinen sensaatio, ja sen on tähän mennessä nähnyt lähes puoli miljoonaa katsojaa elokuvateattereissa ympäri maailmaa.

Näytelmän on ohjannut Oscar-palkittu Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire). Päärooleissa nähdään Benedict Cumberbatch (Hamlet, BBC:n Sherlock) ja Jonny Lee Miller (Elementary, Trainspotting). Cumberbatch ja Miller vaihtavat eri esityksissä keskenään Victor Frankensteinin ja hänen luomansa olennon rooleja. Finnkinon esityksissä 22.10. Jonny Lee Miller on Frankenstein ja Benedict Cumberbatch on Olento, 29.10. Cumberbatch on Frankenstein ja Miller Olento.

Frankensteinin hämmentävä Olento on viattomuudessaan lapsenomainen, mutta hahmoltaan irvokas. Kauhistunut Frankenstein sysää Olennon luotaan vihamieliseen ympäristöön. Vailla ystäviä, yhä epätoivoisemmaksi ja kostonhimoisemmaksi muuttuva Olento kohtaa julmuutta kaikkialla ja päättää etsiä luojansa ja solmia kammottavan sopimuksen.

Tutkijan vastuu, vanhempien välinpitämättömyys, kognitiivinen kehitys sekä hyvän ja pahan olemus kuuluvat sykähdyttävän ja syvästi järkyttävän klassisen tarinan käsittelemiin aiheisiin.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.