Style Wars

1 t 9 min  |  Dokumentti, Event cinema  |  Ensi-ilta: 6.6.2018

Tony Silverin ja Henry Chalfantin tuottamassa klassikkodokumentissa vuodelta 1983 newyorkilaisnuoret ottavat kaupunkitilan haltuunsa ja kirjoittavat nimensä kirjaimellisesti undergroundiin tunkeutuen ratapihoille, joutomaille ja metrotunneleihin. Style Wars kertoo tuolloin vielä nuoren urbaanin kulttuurin variaatioista tekijöidensä suulla. Rappeutuva suurkaupunki innoitti graffitimaalareiden lisäksi myös MC:t, DJ:t ja breikkaajat ilmaisemaan itseään ja luomaan uutta urbaania kulttuuria.

Elokuvan nuoret graffitimaalarit kokivat tekevänsä taidetta ja maineikkaita tekoja, virkavallalle toiminta näyttäytyi sen sijaan ”elämäntyylimme tuhoamisena”. Sukupolvien välisen kuilun syvyyden saattaa aistia väkevästi, kun erään nuoren taiteilijan äiti toteaa epätoivoisena ”What you got is a whole miserable subculture”. Kuitenkaan edes kaksinkertaiset piikkilanka-aidat ja verikoirat eivät ole este, kun valkoisten vaunujen kimppuun on päästävä.

Elokuva voitti Sundancen elokuvafestivaaleilla parhaan dokumentin palkinnon vuonna 1983. Myös helsinkiläisiä graffitimaalareita innoittanut dokumentti esitetään yhteistyössä HAM Helsingin taidemuseon Graffiti-näyttelyn kanssa. Esitys Helsingin Tennispalatsissa 6.6. klo 16.30.

HUOM! Style Wars -elokuvanäytöksen pääsylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn myös HAMin näyttelyihin 6.6.–10.6.2018.

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.