Sunnuntaiklassikko: Chaplinin poika

Sunday Classics: The Kid

1 t 8 min  |  Komedia, Draama, Event cinema  |  Ensi-ilta: 25.2.2018

Chaplinin poika (The Kid) on vuonna 1921 valmistunut mykkäelokuva, jonka on ohjannut, tuottanut ja käsikirjoittanut Charles Chaplin. Elokuva on Chaplinin ensimmäinen pitkä elokuva, ja se oli myös ensimmäinen pitkä komediaelokuva, jossa yhdistyi komedian ja draaman aineksia.

Elokuvan toisesta pääosan esittäjästä Jackie Cooganista tuli ensimmäinen suuri lapsitähti. Coogan oli vaudeville-esiintyjä, jolla ei ollut aikaisempaa elokuvakokemusta. Monissa Chaplinin elämäkertaa käsittelevissä kirjoissa esitetään, että Chaplinin ja Cooganin läheinen suhde elokuvassa kuvaa Chaplinin surua ensimmäisen lapsensa, kolmen päivän ikäisen Norman Spencerin, kuolemasta. Samoin elokuvassa kuvatussa köyhyydessä ja sosiaalityöntekijöiden julmuudessa on nähty viitteitä Chaplinin omaan lapsuuteen Lontoossa.

Elokuvan valmistuttua Chaplinilla oli meneillään avioero ensimmäisestä vaimostaan Mildred Harrisista, joka yritti tavoitella miehensä omaisuutta. Chaplin joutui avustajineen salakuljettamaan valmiin negatiivin Salt Lake Cityyn, jossa elokuva leikattiin eräässä hotellihuoneessa.

Chaplin sävelsi elokuvaan musiikin vasta vuonna 1971 elokuvan uudelleenjulkaisua varten, jolloin hän myös leikkasi elokuvasta muutaman kohtauksen.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat