NV17: Wind River

1 t 51 min  |  Toiminta, Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

Näyttelijä Taylor Sheridan kohosi Oscar-kaliiberin mestariluokkaan ryhdyttyään käsikirjoittajaksi. Tyylitelty toimintatrilleri Wind River toi käsikirjoittaja-ohjaajalleen Cannesin festivaalin kakkossarjan Un Certain Regardin parhaan ohjaajan palkinnon toukokuussa 2017.

Jeremy Renner on pääosassa riistanvartija Lambert, joka löytää hyisen Wyomingin erämaasta teinitytön ruumiin. Koska kovakouraisen väkivallan uhri on päätynyt intiaanireservaatin alueelle, selvitystyöhön tarvitaan myös FBI. Ja koska reservaatin tapahtumat ylimalkaan kiinnostavat valtakunnallisesti kovin vähän, komennukselle lähetetään Las Vegasin asemapaikan kokematon blondiagentti Banner (Elizabeth Olsen).

Kiihtyvällä vauhdilla tikittävä aikapommi räjähtää lopulta kaikkien kasvoille raivokkaalla voimalla. Sitä ennen Sheridan piirtää armotonta kuvaa amerikkalaisen yhteiskunnan yhdeltä reuna-alueelta. Reservaatin karulla ei-kenenkään-maalla ja sen asukkailla on yllättävän paljon yhteistä Cormac McCarthyn tekstien ja sitä kautta Coenin veljesten Menetetyn maan ja John Hillcoatin The Roadin kanssa. Mielleyhtymää korostaa Rennerin pinnalta jäyhä ja arvoituksellinen roolisuoritus, jota Nick Caven ja Warren Ellisin musiikki tukee täydellisesti. Reservaatin poliisipäällikön osassa väkevää karismaa uhkuu Graham Greene.

Wind River on käsikirjoittaja-ohjaajansa mukaan hänen trilogiansa päätösosa. Vaikka suoraa juonellista yhteyttä ei ole, kaaren alun muodostavat Denis Villeneuven huikea Sicario ja niin ikään palkintoja kahminut David Mackenzien moderni western Hell or High Water, Sheridanin tekstejä molemmat.

Night Visions -ensi-illan alkukuvana esitetään Anssi Määtän lyhytelokuva Tuntematon REDUX.

Ohjaus: Taylor Sheridan

Ikäraja: 16

Kieli: englanti, suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.