NV17: Commando

1 t 30 min  |  Toiminta, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

Übermaskuliinisesta toiminnasta tuli 1980-luvun keskeisiä elokuvatrendejä, mutta vuosikymmenen puolivälissä buumi oli vasta nupullaan. Sitten Arnold Schwarzenegger ja Night Visions -kunniavieras Mark L. Lester astuivat kehään ja näyttivät, miten kova action ja kekseliäs ironia yhdistetään nerokkaalla tavalla.

Syntyi Commando, toimintagenren suunnannäyttäjä, joka muovasi pysyvästi Schwarzeneggerin imagoa. Conanina ja pahis-Terminaattorina potentaaliaan esitelleestä Schwarzeneggerista tuli Lesterin käsittelyssä se coolin toiminnan lähettiläs (ja ryppyotsa-actionin toteemin Sylvester Stallonen vastavoima), jollaisena olemme hänet oppineet tuntemaan.

Commandossa Schwarzenegger on John Matrix, erikoisjoukkojen upseeri, joka on vetäytynyt aktiivipalveluksesta elääkseen rauhassa tyttärensä (Alyssa Milano) kanssa. Kun banaanivaltion ex-presidentti sieppauttaa tytön kiristääkseen Matrixia, toiminnan mies lähtee armottomaan ihmisjahtiin.

Commandon nerous piilee ohjauksessa, jossa toiminnan tieltä on kirurgisella tarkkuudella siivottu pieninkin turha yksityiskohta. Schwarzeneggerin ja matkaan tarttuneen Rae Dawn Chongin sulava yhteyspeli näyttää mallia tuleville buddy-elokuville.

Lopputuloksena on ainutlaatuisen viihdyttävä action-paketti, jossa ei ole koskaan liian kiire heittää kuolemattomia one-linereita. Let’s party!

Ohjaus: Mark L. Lester

Ikäraja: 16

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.