NV17: Brawl in Cell Block 99

2 t 12 min  |  Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

Bradleyllä (Vince Vaughn) on päihdeongelma kurissa ja rakastava vaimo. Hän tekee hämärähommia varovasti ja moraali edellä. Kohdalle sattuu keikka parin idiootin kanssa, ja väärä gangsteri kärsii. Pelastaakseen perheensä tulevaisuuden Bradley joutuu vankilaan, jossa hänen pitäisi etsiä käsiinsä tuntematon mies ja tappaa tämä. Kohde on tietenkin tarkimmin vartioidulla osastolla, ja vankilanjohtaja (Don Johnson) on sadisti pervoiluun asti. Jos hommat eivät etene kiven sisässä, superrikollisen limaiset kätyrit (etunenässä Udo Kier) tekevät sanoinkuvaamattomia asioita.

Bone Tomahawkin ohjaajan S. Craig Zahlerin uutuus on A-luokan osaamisella ja tyylitajulla tehty B-trilleri, joka sijoittuu väkivallan maailmaan. Sitä on kutsuttu Walter Hillin parhaaksi toimintaelokuvaksi, jota Hill ei itse tehnyt, mutta luunmurskaaja-Bradley toimii enemmänkin kuin Sonny Chiba brutaaleimmissa elokuvissaan. Kräks, avomurtuma, pinoon.

Kerronta on nautittavan hallittua ja melkein minimalistista, vähän kuin Tarantino olisi vetänyt liian isot hasapaukut. Kun alkaa tapahtua, mitään ei kuitenkaan pidätellä. Veriteot ovat peruuttamattomia ja jälkipyykiltään äärimmäisen groteskeja sataprosenttisiin splatter-tehoihin asti. Teoksen kruunaa Vince Vaughnin kaikkensa antava roolityö.

Ohjaus: S. Craig Zahler

Ikäraja: 18

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.