NV17: What Happened to Monday

2 t 3 min  |  Toiminta, Jännitys, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

What Happened to Monday on Dead Snow -ohjaaja Tommy Wirkolalle ilahduttavalla tavalla tuore aluevaltaus. Norjalaisen genretaitajan ensimmäinen scifi-elokuva on kansainvälinen, näyttävä ja pulp-henkinen dystopiaseikkailu, joka ammentaa intensiteettiä myös ihailtavan suoraviivaisesta toiminnasta.

Puitteiltaan se on kuin Wirkolan versio Harry Harrison -filmatisoinnista Soylent Green (1973). Maailma on kestämättömästi ylikansoitettu. Luonnon ääri-ilmiöt koettelevat koko ihmiskuntaa. Globaali yhden lapsen politiikka on ajanut pariskunnat ahtaalle, ja syntyvyyden säännöstelyä valvovassa virastossa tahtipuikkoja heiluttelee eräänlainen Laura Huhtasaaren ja Josef Mengelen ristisiitos (Glenn Close).

Noomi Rapace esittää seitsemää identtistä siskosta, jotka ovat pystyneet pitämään olemassaolonsa salassa viranomaisilta. Ruotsin supertähti myös onnistuu täysin mahdottomalta kuulostavassa tehtävässään ja kohoaa eri hahmoissaan kerronnan uskottavasti toimivaksi käyttövoimaksi.

Ruohonjuuritason toiminnallisuus tuo mieleen The Fifth Elementin ja Strange Daysin kaltaiset modernin scifin klassikot. Suurelta osin Romaniassa kuvattu näkemys tulevaisuuden maailmasta muistuttaa Alfonso Cuarónin Children of Menistä; se on uskottava, eheä ja ylilyöntejä välttelevä. Kuten Hannu ja Kerttu: Noitajahdistakin (2013) huomattiin, Wirkola todella osaa luoda vieraita maailmoja ja pitää napakan toiminnan nyanssit hyppysissään.

Ohjaus: Tommy Wirkola

Ikäraja: 16

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.