NV17: The Shape of Water

1 t 59 min  |  Draama, Jännitys, Fantasia, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

Laitoksen suljetussa kammiossa on olento. Se on saatu kiinni viidakkojoelta Amazonilla. Jotkut kutsuvat sitä jumalaksi, toiset hirviöksi. Toisille tämä suuri salaisuus on vain omaisuutta, mystinen tai ehkä tosiasiassa käyttökelvoton voimavara – tämä on tärkeä näkökulma, sillä Yhdysvallat käy kylmää sotaa Neuvostoliittoa vastaan. Vakoilijoita on kaikkialla.

Mykkä siivooja (Sally Hawkins) näkee hirviön ja samalla jotain kaunista, jopa pakahduttavaa. Hän rakastuu olentoon, ja merenjumala antautuu hänelle. Pakomatka on kuitenkin mieletön, sillä vastassa ovat sekä Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut, kärjessä Michael Shannonin esittämä pystyyn mätänevä sosiopaatti, ja toisaalta koko kommunistinen maailma.

Guillermo del Toron mestariteos on tarina rakkaudesta mahdottomassa maailmassa. Se on täysiverinen, nostalgisesti perinnetietoinen hirviöelokuva, suurimpien tunteiden rakkausmelodraama ja jotain aivan uutta. Asetelmaa täydentävät tärkeät sivuhahmot, kuten sankarittaren homoseksuaali taiteilijaystävä (Richard Jenkins) ja riskejä punnitseva siivoojaystävä (Octavia Spencer). He kaikki tietävät, mikä on elämässä tärkeintä. Tämä on elokuva altavastaajista ja toivosta ahdistavassa ajassa.

Ohjaus: Guillermo del Toro

Ikäraja: 16

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.