NV17: The Merciless

2 t 0 min  |  Toiminta, Jännitys, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

Cannesin festivaali on hyvin tietoinen arvovallastaan, eikä genre-elokuvan puolesta liputtaminen ole koskaan kuulunut sen agendalle. Korealaiset tuotannot ovat säännön vahvistava poikkeus. Park Chan-wookin Oldboy (2003) lanseerattiin maailmalle juuri Cannesissa, ja viime vuoden kauhuhitit The Wailing ja Train to Busan aloittivat voittokulkunsa festivaalin virallisesta ohjelmistosta.

Tänä vuonna oli toimintatrillereiden vuoro. Maailman arvostetuimman festivaalin Midnight-sarjassa ensiesityksensä saaneet The Merciless ja The Villainess saavat nyt Suomen ensi-iltansa Night Visionsissa.

Nuori poliisi (K-pop-tähti Yim Si-wan) soluttautuu vankilaan uidakseen roistohierarkian kärjessä istuvan konkarin (Sul Kyung-gu) liiveihin. Poikkeuksellisia uhrauksia vaativa suunnitelma näyttää onnistuvan täydellisesti. Pelisilmää ja teräksisiä nyrkkejä vaativan lusimisen palkkiona on vankkumaton luottamus. Sen turvin Venäjän mafian kanssa veljeilevän huumeliigan isoimmat pomot on määrä saada lopullisesti nalkkiin.

Juonikuvion taustalla kummittelee Infernal Affairs -trilogia sekä siitä siinnyt Martin Scorsesen The Departed. Sitäkin myönteisempiä mielleyhtymiä syntyy kahden vuoden takaiseen Night Visions -yllätyshittiin, Ryoo Seung-wanin räväkkään Veteraniin.

Kiitettävän napakasti ohjattu The Merciless pysyy uskottavana lukuisista yllätyskäänteistään huolimatta. Kahdella aikatasolla hallitusti liikkuvaa kerrontaa rytmitetään taitavasti pysäyttävillä väkivallan purskauksilla.

Ohjaus: Byun Sung-hyun

Ikäraja: 16

Kieli: korea, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.