NV17: It Came from the Desert

1 t 29 min  |  Komedia, Sci-fi, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 22.11.2017

Night Visions -vuosi huipentuu poikkeuksellisen patrioottisissa tunnelmissa, kun festivaalin erikoisnäytöksissä saa Suomen-ensi-iltansa kaksi vuoden kiinnostavinta kotimaista. Näistä se kauemmin odotettu on It Came from the Desert, joka jää historiankirjoihin tasavallan kaikkien aikojen ensimmäisenä täysverisenä jättiläishirviöelokuvana.

Innoittaja on vuonna 1989 Amiga-tietokoneelle julkaistu peli, jossa jättiläismuurahaiset mellastavat 1950-luvun scifi-elokuvaympäristössä. Käsikirjoitusta on ollut muokkaamassa ohjaaja Mäkilaakson lisäksi muun muassa Amerikan riippumattoman genre-elokuvan suuriin lupauksiin lukeutuva Trent Haaga (mm. 68 Kill, Cheap Thrills).

Tarinan keskiössä ovat veljekset Brian ja Lukas sekä jälkimmäisen ihastus Lisa. Kolmikko kaahaa erämaahan kreisibailaamaan ja löytää vahingossa tutkijoiden hylkäämän maanalaisen tutkimusaseman. Auki keriytyvä kammottava salaisuus avaruuden muukalaisista ja sotakoneiksi suunnitelluista jättimuurahaisista on silkkaa pulp-herkuttelua. Kuten asiaan kuuluu, nörteistä kuoriutuu matkan varrella sankareita, joiden harteilla ihmiskunnan tulevaisuus lopulta lepää.

Mäkilaakson scifiä, kauhua ja komediaa niputtava tyyli on silkkaa sarjakuvaa. Sävyjen osalta ollaan onneksi huomattavasti lähempänä Rare Exportsia kuin laskelmoidusti läskiksi lyötyä Sharknado-huttua. Myös Keanu Reevesin ja Alex Winterin Bill & Ted -bravuurit on selvästi katsottu hyvin tarkkaan. Keskeisessä sivuroolissa vilahtaa muutaman vuoden takainen Night Visions -kansikuvakörmy, show-painija Michael Majalahti.

Ohjaus: Marko Mäkilaakso

Ikäraja: 16

Kieli: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.