Mr. Pori Jazz

1 t 12 min  |  Dokumentti, Kotimainen  |  Ensi-ilta: 8.7.2017

Dokumentti Jyrki Kankaasta ja Pori Jazzin vuosikymmenistä. Elokuva kuin ainutkertaiset jamit – koskaan ei tiedä kuka seuraavaksi lavalle nousee.

Millainen mies on Mr. Pori Jazz, Jyrki Kangas? Mies joka on henkilökohtaisesti hakenut Benny Goodmanin kotoaan New Yorkista Poriin esiintymään! Saanut Dizzie Gillespien ja James Brownin tuomaan New Orleansin svengin suomalaiselle suistomaalle.

Jyrki Kangas on ainutlaatuinen persoona jolla on soittajan sielu ja visionäärin rohkeus. Ideageneraattori jonka visiot kohottivat kokonaisen kulttuurigenren, kesäfestivaalit, aivan uusiin ulottuvuuksiin.

Mitä koko elämän mittainen sitoutuminen asialle on antanut ja onko se ollut sen arvoista? Särmikäs persoona ei ole voinut välttyä myöskään yhteentörmäyksiltä. Kuinka vaikeuksista on selvitty ja mikä miestä ajaa? Millaisen hinnan pitkäaikainen ”up tempo” on vaatinut?

Dokumentti sisältää ainutlaatuista ajankuvaa kuusikymmenluvun alusta tähän päivään, sekä runsaasti ennen näkemätöntä kuvamateriaalia.

Stevie Wonder, Miles Davis, Chuck Berry, James Brown, Bob Dylan, Ray Charles, Ringo Star, Carlos Santana, Sting, Elton John, Paul Simon, BB King, Oscar Peterson, Phil Collins, Tom Jones, Paul Anka, Little Richard, Eartha Kitt, Stevie Ray Vaughan, John Fogerty... Tuon verkostoitumisen mestarin maailmanlaajuiset kontaktit ovat uskomattomat.

Soiva dokumentti seuraa Jyrki Kankaan kintereillä halki kaatosateiden ja päivänpaisteisten picnic’ien, täynnä unelmia ja pettymyksiä.

Svengaava dokumenttielokuva uniikista kulttuuripersoonasta halki vauhdikkaiden vuosikymmenten.

Kieli: suomi, englanti / Tekstitys: suomi (englanninkielisissä kohdissa)

Näytökset Porin Finnkino Promenadissa Pori Jazz -viikolla.

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.