Season 17: Three Generations

1 t 33 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 30.3.2017

Tämä ei todellakaan ole kertomus mistään tavallisesta ydinperheestä.

16-vuotias Ray (Elle Fanning) on päättänyt läpikäydä sukupuolen korjauksen tytöstä pojaksi. Hänen äitinsä Maggie (Naomi Watts) joutuu ottamaan yhteyttä Rayn biologiseen isään luvan saamiseksi. Samassa New Yorkin huoneistossa asuu myös Maggien äiti Dolly (Susan Sarandon), jolle Rayn valinta on vaikeinta hyväksyä. Hieman yllättävää, koska Dolly on elänyt jo pitkään avoimesti lesbona toisen naisen kanssa.

Sarandonin roolihahmo tuo elokuvan vakavaan tematiikkaan roiman annoksen huumoria. Naomi Wattsin Maggie on kasvattanut lapsensa yksin isän kadottua kuvioista jo vuosia sitten, ja hänkin joutuu kohtaamaan ristiriitaiset tunteensa tavatessaan miehen, joka on hänet hylännyt.

Komeimman roolisuorituksen tekee kuitenkin Elle Fanning, samaan aikaan huokuen varmuutta valinnastaan, peläten mahdollisuutta ettei se olisikaan mahdollinen ja olemalla silti tavallisen epävarma ja kömpelö teini-ikäinen. Rooli on sitäkin vaikuttavampi siksi, että se on tehty jo ennen Eddie Redmaynen Tanskalainen tyttö -tulkintaa.

Pekka Lanerva

Gaby Dellal: Three Generations. USA 2016. Käsikirjoitus/Script: Nikole Beckwith, Gaby Dellal * Kuvaus/DOP: David Johnson * Leikkaus/Editor: Joe Landauer * Pääosissa/Cast: Elle Fanning, Susan Sarandon, Naomi Watts, Linda Emond

Kieli: englanti, espanja / Tekstitys: suomi & ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.