Season 17: The Eagle Huntress

1 t 27 min  |  Dokumentti  |  Ensi-ilta: 30.3.2017

Altai-vuoriston laaksossa asuu 13-vuotias Aisholpan-tyttö, jonka esi-isät ovat sukupolvesta toiseen kouluttaneet kotkia ja käyttäneet niitä kettujen metsästämiseen. Hänen isänsä, joka on oppinut taidon omalta isältään, on palkittu kotkankouluttaja. Myös Aisholpan on kiinnostunut kotkista, mutta tytöt, heidän paikkansa ei ole vuoristossa metsästämässä. Perinteiden mukaan naisten kuuluu keskittyä muihin töihin.

The Eagle Huntress seuraa Mongolian häikäisevissä maisemissa, kuinka vastoin kaikkia odotuksia Aisholpan pyydystää oman kotkanpoikasensa ja alkaa kouluttaa sitä. Aisholpanin isä opastaa tytärtään hellyydellä, mutta kaikki eivät suhtaudu Aisholpanin pyrkimyksiin yhtä myötämielisesti. Aisholpan antaa kuitenkin setien naureskella. Tässä on kyse vain rakkaudesta lintuihin ja niiden voimakkuuteen.

Kesän lopussa koittaa näytön paikka. Aisholpan ratsastaa isänsä kanssa vuosittain pidettäviin kotkankouluttajien kilpailuun. Mitä tapahtuu, kun kouluttajat ottavat mittaa toisistaan ja tuloksen ratkaisee vain kotkien lentonopeutta mittaava sekuntikello?

Taina Vuokko

Otto Bell: The Eagle Huntress. UK / Mongolia / USA 2016. Kuvaus/DOP: Simon Niblett * Leikkaus/Editor: Pierre Takal * Pääosissa/Cast: Aisholpan Nurgaiv, Rys Nurgaiv, Daisy Ridley

Kieli: kazakki / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.