Season 17: Hell or High Water

1 t 42 min  |  Draama, Toiminta, Rikoselokuva  |  Ensi-ilta: 30.3.2017

Jeff Bridges känkkäränkkäisenä lainvalvojana – tarvitseeko muuta sanoa? Lännenelokuva on Hollywoodin lajityypeistä kenties haastavin päivittää, mutta skottiohjaaja David Mackenzie (Nuori Adam, R&A 2004 ja Starred Up, R&A 2014) ja käsikirjoittaja Taylor Sheridan (Sicario, R&A 2015) onnistuvat hienosti. Tuloksena on länkkäriperinteelle viihdyttävästi kumartava, mutta omaleimainen ja yhteiskunnallisesti tarkkanäköinen tarina. Nick Caven ja Warren Ellisin musiikki kiertää jännitystä tiukemmalle.

Köyhän teksasilaisperheen veljekset (rooleihinsa heittäytyvät Chris Pine ja Ben Foster) ovat menettämässä äitinsä maatilan huonon lainan antaneelle pankille. Kostoksi ja perintönsä pelastaakseen he ryhtyvät ryöstämään kyseisen pankin haarakonttoreita. Loistavassa vedossa oleva Bridges näyttelee eläkeikää vastentahtoisesti lähestyvää vanhakantaista poliisia, joka yhdessä pitkämielisen kumppaninsa (mainio Gil Birmingham) kanssa pääsee veljesten jäljille. Takaa-ajon kiihtyessä läpi Teksasin karun kuvauksellisten maisemien, kovenevat myös panokset. Laki on selkeä, mutta oikea ja väärä eivät sitä aina ole.

Anna Möttölä

David Mackenzie: Hell or High Water. USA 2016. Käsikirjoitus/Script: Taylor Sheridan * Kuvaus/DOP: Giles Nuttgens * Leikkaus/Editor: Jake Roberts * Pääosissa/Cast: Ben Foster, Chris Pine, Jeff Bridges, Gil Birmingham

Kieli: englanti / Tekstitys: ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.