Season 17: Frantz

1 t 53 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 30.3.2017

François Ozon on tehnyt hätkähdyttävän uran ohjaajana, jonka ainoa johdonmukainen piirre on yllätyksellisyys. Ozonin tuorein ohjaus Frantz sai maailman ensi-iltansa viime syksynä Venetsian elokuvajuhlilla ja nousi Ranskassa vuoden ylistetyimmäksi teokseksi. Elokuva oli ehdolla myös 11 César-palkinnon saajaksi, mukaan lukien paras elokuva ja paras ohjaus.

Frantz on varsin mustavalkoinen ja pääosin saksankielinen. Anna (Paula Beer) on menettänyt kihlattunsa Frantzin ensimmäisessä maailmansodassa. Yllättäen Annalle selviää, että hänen puolisoaan suree joku muukin – ranskalainen Adrien. Adrienin läsnäolo niin pian hävityn sodan jälkeen roihauttaa pienen yhteisön ristiriidat pintaan. Anna ja Adrien ystävystyvät, ja totuus Adrienin ja Frantzin suhteesta alkaa kuoriutua esiin. Anna nousee surunsa syvyyksistä uuteen kukoistukseen ja tapahtumien keskiöön.

Beer tekee häikäisevän pääroolin naisena menneisyyden ja tulevaisuuden tienristeyksessä, ja Adrienin roolissa hehkuu alati elegantti Pierre Niney.

Mika Siltala

François Ozon: Frantz. France / Germany 2016. Käsikirjoitus/Script: François Ozon, Philippe Piazzo, based on a film by Ernst Lubitsch * Kuvaus/DOP: Pascal Marti * Leikkaus/Editor: Laure Gardette * Pääosissa/Cast: Paula Beer, Pierre Niney, Marie Gruber, Ernst Stötzner, Anton von Lucke

Kieli: saksa, ranska / Tekstitys: suomi & ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.