Jacques – elämä merellä

L'Odyssée

2 t 3 min  |  Seikkailu, Elämäkerta  |  Ensi-ilta: 7.4.2017

Finnkinon Kuukauden elokuva huhtikuussa 2017!

Punaisesta piposta ja huikeista dokumenttielokuvista tunnetun legendaarisen Jacques Cousteaun elämäkertaelokuvasta ei puutu upeita kuvia merenalaisesta maailmasta, joka oli Cousteaulle kaikki kaikessa.

Ranska, vuonna 1948. Jacques Cousteau (Lambert Wilson), hänen vaimonsa Simone (Audrey Tautou) ja pariskunnan kaksi poikaa asuvat paratiisissa, kauniissa talossa Välimeren rannalla. Mutta Cousteau on levoton. Hän ei voi ajatella mitään muuta kuin seikkailua. Vedenalaisen hengityslaitteen kehitellyt mies haluaisi testata laitetta ja tutkia merten salaisuuksia sen avulla. Ja hän on valmis uhraamaan aivan kaiken unelmansa eteen.

Jo pikkupoikana Jacques-Yves Cousteau rakasti merta. Sairaalloisesta lapsesta kasvoi utelias ja peloton nuorukainen. Cousteausta tuli merivoimien sotilas, sukeltaja, merten tutkija, myöhemmin myös merten suojelija ja Oscar-palkittu elokuvantekijä. Cousteaun keksinnöt vedenalaisista kameroista hengityslaitteisiin mullistivat maailmaa niin meren alla kuin maan päällä.

Calypso-laivan todellisena kapteenina pidetty vaimo, Simone, oli voimakastahtoinen nainen. Simone ja pariskunnan kaksi poikaa, Philippe (Pierre Niney) ja Jean-Michel (Benjamin Lavernhe) olivat ihmisläheiselle Cousteaulle kaikki kaikessa – vaikka komealla tv-julkkiksella riittikin vientiä lähes joka satamassa.

Elokuvan lipputuotosta lahjoitetaan 5 % WWF:n Itämeri-työlle.

Elokuva on saanut Suomen Elokuvasäätiön ohjelmistotukea.

Kieli: ranska, (englanti) / Tekstitys: suomi & ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.

Kuvat