Neruda

1 t 48 min  |  Draama, Elämäkerta  |  Ensi-ilta: 17.2.2017

Golden Globe -ehdokas Neruda on Chilen arvostetuimman elokuvantekijän Pablo Larraínin (Jackie, El Club) ohjaama fantastinen ajojahti, jonka tähtinä loistavat roolisuorituksistaan ylistetyt Gael García Bernal ja Luis Gnecco. Ohjaajamestari Pedro Almodóvar nimesi Nerudan vuoden lempielokuvakseen.

Chile, 1948. Poliisi Oscar Peluchonneau osoitetaan pidättämään kommunistirunoilija Pablo Neruda kylmän sodan saapuessa Chileen ja presidentti Gabriel Gonzalez Videlan hylätessä vasemmistolaiset juurensa. Peluchonneau ryhtyy Nerudan kokopäiväiseksi arkkiviholliseksi. Yritettyään ensin paeta maasta vaimonsa kanssa, Neruda tunnistaa sankarilliset mahdollisuutensa kohota villin ajojahdin ja vainotuksi joutumisen myötä sekä vapauden symboliksi että kirjallisuuslegendaksi. Hän alkaa jättää suunniteltuja vihjeitä jahtaajilleen… Mutta mitä tapahtuu jos Peluchonneau tavoittaa saaliinsa?

Neruda on Larraínin häkellyttävä sukellus Nobel-palkitun runoilijan Pablo Nerudan mieleen ja siihen perintöön, jonka hän jätti lukijoilleen. Toden ja kuvitellun rajapinnassa kulkeva mestariteos oli vuoden 2017 Golden Globe -ehdokas parhaan vieraskielisen elokuvan palkinnon saajaksi.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2016.

Kieli: espanja, ranska / Tekstitys: suomi & ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.