NV16: The Love Witch

2 t 0 min  |  Jännitys, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Anna Biller: The Love Witch

Elaine (häkellyttävä Samatha Robinson) on noituuden saloihin vihkiytynyt nuori leski, joka janoaa rakkautta hinnalla millä hyvänsä. Hän tiedostaa fyysisen vetovoimansa aseistariisuvat vaikutukset täydellisesti - eikä pihtaile niiden hyväksikäyttöä, kun tavoitteena on henkilökohtainen nautinto. Ennen pitkää seurauksena on vauhtisokeus, jonka jälki on kaukana kauniista.

Pinnalta The Love Witch on yltäkylläisissä väreissä kylpevä okkultistinen sarjamurhaajatrilleri. Sen kuvastossa Jess Francon ja Jean Rollinin koherenteimmat euroseksploitaation ja -kauhun merkkipaalut kohtaavat Douglas Sirkin Technicolor-melodraamat kierteellä, joka on jäljittelemätön. Vimmaisen tarkka yksityiskohtiin keskittyminen tuo mieleen myös Wes Andersonin. Kerrosten lomassa sykkii katsojalle silmää iskevä feministinen vire.

Lopputulos on silmiähivelevän tyylikäs, mutta sittenkin kutkuttavan rosoinen. Kokonaan 35-milliselle filmille kuvattu elokuva on myös kuvataiteilijana meritoituneen ohjaajansa upeasti hallittu yhden naisen show. Anna Biller on paitsi kirjoittanut, ohjannut, tuottanut ja leikannut sen, myös hoitanut lavastuksen ja puvustuksen sekä säveltänyt elokuvan musiikin.

Toisin kuin Night Visions -ohjelmistossa Pohjoismaiden ensi-iltansa saaneessa esikoipitkässään, 1970-luvun seksploitaatioelokuvien estetiikalla flirttailleessa Vivassa (2007), nyt Billeriä ei sentään nähdä elokuvan pääosassa.

Rooleissa: Samantha Robinson, Gian Keys, Jeffrey Vincent Parise, Robert Seeley, Laura Waddell, Randy Evans, Jennifer Couch, Stephen Wozniak

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.