NV16: The Greasy Strangler

1 t 33 min  |  Komedia, Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Jim Hosking: The Greasy Strangler

The Greasy Strangler on vuoden 2016 hurjin kulttielokuvatapaus, jolla on suvereenisti itseoikeutettu paikkansa parrasvaloissa Night Visions -kankailla.

Big Ronnie (Michael St. Michaels) ja hänen poikansa Big Brayden (Sky Elobar) vetävät turisteille kämäistä disco-kävelykierrosta. Eräänä päivänä kierrokselle osallistuu herttaisenpyöreä Janet (Elizabeth De Razzo), johon Brayden rakastuu palavasti. Ronnie kokee tilanteen uhkana hänen määräysvallalleen aikamiespoikaansa kohtaan, joten hän päättää vietellä Janetin omakseen. Osana absurdia kolmiodraamaa Ronnie alkaa myös hiippailla öisin kaupungilla murhaamassa ihmisiä kuorruttautuneena eläinrasvaan.

Jim Hoskingin esikoisohjaus The Greasy Strangler kokeilee elokuvailmaisun ja hyvän maun raja-aitoja samaan tapaan kuin vaikkapa John Waters klassikollaan Pink Flamingos (1972). Hoskingin kierosti sleazy huumori ja The Greasy Stranglerin maailma tuovat myös mieleen NV-suosikki Quentin Dupieux’n (Wrong Cops, Reality) elokuvat. Auteurin visiosta innostui myös Elijah Wood, joka on yksi elokuvan tuottajista. Tuotantoportaasta löytyvät niin ikään omia polkujaan kulkeva Ben Wheatley (High-Rise) ja Deathgasm-taustavoima Ant Timpson.

The Greasy Strangler on provokatiivinen, kuvottava ja ärsyttävä, mutta myös äärettömän hauska, viihdyttävä ja omaperäinen. Elokuvan jälkeen tuntee todistaneensa jotain ainutlaatuista, mutta samalla tekee mieli käydä suihkussa.

Rooleissa: Michael St. Michaels, Sky Elobar, Elizabeth De Razzo

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.