NV16: The Evil Dead

1 t 25 min  |  Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Sam Raimi: The Evil Dead

35-vuotisjuhliaan viettävä The Evil Dead on modernin kauhuelokuvan avainteoksia. Sam Raimin 22-vuotiaana ohjaamassa esikoispitkässä viisi nuorta matkaa viikonlopun viettoon syrjäiselle mökille. Loma saa uuden käänteen, kun kellarista löytyy salaperäinen kirja ja edesmenneen tiedemiehen kuumottavia nauhoituksia. Epäonnisen kelailuoperaation seurauksena ”kuolleiden kirjan” voima avaa oven toiseen ulottuvuuteen ja muuttaa mökkiläiset yksi toisensa jäljeen pirullisiksi henkimaailman olennoiksi. Ash (kauhuikoni Bruce Campbell) taistelee sinnikkäästi haamuarmeijaa vastaan, mutta tuleeko aamu liian myöhään?

Raimin läpimurtoteos yhdistää H.P. Lovecraftin tarinoista tuttua fantasiakauhua ja pikimustaa huumoria kuolemattomalla tyylillä. Voimansa säilyttäneessä The Evil Deadissa ei ole yhtään tyhjää hetkeä.

Kun elokuva tuotiin Suomeen 1980-luvulla keskellä kuuminta videohysteriaa, elokuvauraansa videohommissa aloitelleet Renny Harlin ja Markus Selin leikkasivat sensorien pelossa elokuvaa minuuttitolkulla. Night Visionsin Evil Dead -trilogiaputkessa elokuva esitetään sensuroimattomassa muodossaan.

Rooleissa: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Hal Delrich, Betsy Baker, Sarah York

KIELI: englanti, suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.