NV16: The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years

1 t 33 min  |  Dokumentti, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Penelope Spheeris: The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years

Penelope Spheeris jatkoi punkista kertoneen The Decline of Western Civilizationin aloittamaa musiikkidokumenttiensa sarjaa perehtymällä 1980-luvun Los Angelesin heavy metal -ja hardrock-säpinöihin. The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years on yhdistelmä ällistyttävän mauttomia live-esiintymisiä ja intiimejä artisti- ja fanihaastatteluja. 1980-luvun törkein pukeutumistyyli ja vähä-älyisimmät elämänfilosofiat dokumentoidaan kaunistelematta. Monet pitävät lopputulosta kuuluisan dokumenttitrilogian parhaana.

Huumeet, bändärit ja itsetuhoisuus ovat kuin rituaaleja menestystä janoaville aloittelijoille. Tähteytensä jo lunastaneet Ozzy Osbourne, Paul Stanley ja Steven Tyler leveilevät, miten upeaa on nauttia Babylonian antimista vailla mitään häpyä. ”Olen vetänyt nokkaani varmaan koko Perun”, Tyler brassailee.

Spheeris saa haastateltavansa avautumaan enemmän kuin näiden kannattaisikaan. Kun luottamus on saavutettu, dokumentaristi osaa myös horjuttaa hevitähtien Spinal Tap -todellisuutta suorilla kysymyksillä.

Yhdistelmä jättää jälkeensä musiikkidokumenttihistorian ikimuistoisimpia haastatteluja. Näyttävimmin show’n varastaa W.A.S.P.:n kitaristi Chris Holmes, jonka uima-altaassa vodkapäissään latelemat lausunnot ovat heviurpoilun kuolemattomia helmiä.

Mukana: Steven Tyler, Joe Perry, Alice Cooper, Gene Simmons, Paul Stanley, Lemmy, Ozzy Osbourne, Bret Michaels, Chris Holmes

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.