NV16: High-Rise

1 t 59 min  |  Draama, Jännitys, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Ben Wheatley: High-Rise

High-Rise ottaa luulot pois heti alussa. Tohtori Laing (Tom Hiddleston) grillaa parvekkeellaan siperianhuskya. Onko mies menettänyt järkensä, vai onko maailma hänen ympärillään pimahtanut? Tarina kerrotaan takaumana, ja se sijoittuu arkkitehtuuriltaan brutalistiseen pilvenpiirtäjään.

Alussa yhteiskuntaluokat tietävät paikkansa. Kattohuoneistossa asuu talon suunnitellut arkkitehti (Jeremy Irons). Laing päätyy suhteeseen oman tasonsa yksinhuoltajaäidin (Sienna Miller) kanssa. Alakerroksissa asuvat tavallisemmat ihmiset, ja kun talotekniikka alkaa pettää, syntyy paine nousta ylemmäs käyttämään varakkaiden mukavuuksia. Hyväosaisten on syytä sulkeutua sisään, mutta väkivaltaista luokkasotaa ei voi enää estää.

High-Rise on provokatiivinen ja poliittinen satiiri, joka perustuu J.G. Ballardin romaaniin Tornitalo (joka oli Joy Divisionin Ian Curtisin suosikkikirjoja). Ohjaaja, uuden brittielokuvan toivo Ben Wheatley luottaa yleisöönsä niin paljon, että naurun paikkoja ei alleviivata. Oikeastaan High-Rise on niin pikimusta, että se ennemminkin kysyy, kuka hullu tälle nauraisi.

Koska tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle, Wheatley pääsee herkuttelemaan aikakauden musiikilla ja sen ylilyönneillä, maailman hienoimmilla autoilla sekä huippudesignilla, joka näyttää nyt vinksahtaneelta. Dystopian takana häilyy Kellopeli Appelsiinin ja Stanley Kubrickin henki: veistosmainen Hiddlestonkin on näyttelijä, joka sopisi täydellisesti Kubrickin viileään kosmokseen.

Rooleissa: Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Sienna Miller, Luke Evans, Elisabeth Moss, James Purefoy

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.