NV16: Arrival

1 t 56 min  |  Jännitys, Sci-fi, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Denis Villeneuve: Arrival

Denis Villeneuvesta on tullut genre-elokuvan luottonimi. Enemy (2013) oli terävintä kaksoisolentoteeman valkokangaskäsittelyä vuosikymmeniin. Prisoners (2013) vei arkirealistisen ja true crime -henkisen kidnappaustematiikan painajaismaiseen tappiin asti. Meksikon ja USAn rajalle sijoittuva huumesotatrilleri Sicario (2015) oli mestaritasolle yltävää modernia rikoselokuvaa kuin tosielämän otsikoista.

Arrival on Villeneuven ensimmäinen scifielokuva, ja se on aivan erilainen kuin ohjaajan aiemmat - sekä mitä positiivisimmalla tavalla aivan erilainen kuin mitä amerikkalaiselta avaruusolentojen saapumisesta kertovalta elokuvalta voisi odottaa. Ulkomuodoltaan käsittämättömiä vieraita saapuu valtavilla aluksilla eri puolille maapalloa. Amy Adams ja Jeremy Renner näyttelevät tiedemiehiä, jotka saavat tehtävän kommunikoida Yhdysvaltojen yllä leijuvan aluksen asukkien kanssa.

Arrivalissa on globaalin mittakaavan kauhudraaman ja maailmanloppueepoksen uhkaava tunnelma. Ted Chiangin novelliin perustuva Eric Heissererin (mm. Lights Out) käsikirjoitus on älykäs ja herkkävireinen, ja Villeneuve on ohjannut siitä varmaotteisesti painostavan ja terävän elokuvan. Arrivalin perusteella voimme luottaa, että ensi vuonna valmistuvasta Blade Runner 2049:sta tulee enemmän kuin olemassaolonsa oikeuttava jatko-osa.

Rooleissa: Amy Adams, Jeremy Renner, Michael Stuhlbarg, Forest Whitaker, Mark O'Brien

KIELI: englanti, ei tekstitystä

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.