NV16: 1974

1 t 22 min  |  Kauhu, Night Visions  |  Ensi-ilta: 9.11.2016

Victor Dryere: 1974

Meksiko vuonna 1974. Vastikään naimisiin menneet Altair (Diana Bovio) ja Manuel (Rolando Breme) nauttivat elämästä ja toisistaan. Manuel haluaa varmistua, ettei elämän onnellisin aika pääse unohtumaan. Niinpä hän dokumentoi kaiken uudella 8 mm filmikamerallaan. Kuvattavaa piisaa, sillä kaksikon ympärillä alkaa tapahtua outoja asioita.

Aluksi linnut alkavat käyttäytyä oudosti. Sitten aina niin sosiaalisen Altairin persoonallisuus kääntyy päälaelleen. Hän saa päähänsä rakentaa mustista tiilistä oven kokoisen seinän sekä makuuhuoneeseen että synkkään varastokellariin. Onko Altairin mielenterveys vaakalaudalla vai onko kyse jostakin vieläkin pahemmasta?

Nuoren meksikolaisohjaaja Victor Dryeren 1974 on kauhuelokuva, jonka kylmäävä tehokkuus piilee tiiviissä ja häiriintyneessä tunnelmassa. Katsojan odotuksilla kekseliäästi leikittelevä käsikirjoitus pyörittää tämän solmuun, josta ei löydy ulospääsyä. Ällistyttävän aidosti rakennettu 70-lukulainen visuaalinen ilme on kaukana videokamerapelleilyistä. Bovion ja Bremen vakuuttava yhteispeli nostaa psykologisen uskottavuuden mestariluokkaan.

1974 on yksi vuoden pelottavimmista kauhuelokuvista ja uusin todiste siitä, että Latinalaisen Amerikan kauhu on huimassa nousussa.

Rooleissa: Diana Bovio, Rolando Breme, Guillermo Callahan, Blanca Alarcón, Rubén González Garza

KIELI: espanja, englanninkielinen tekstitys

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.