R&A 16: Yllätyselokuva: Sausage Party

1 t 29 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Mitä jos elintarvikkeillamme olisi tunteita? Mitä jos ne eläisivät toivossa ja uskossa, että heidän palvomansa jumalat (me kuluttajat) tulisivat jokin kaunis päivä valitsemaan heidät ja viemään kohti iki-ihanaa Suurta Tuntematonta? Ja mitä tapahtuisi, jos kaikki mihin ne ovat uskoneet osoittautuisikin valheeksi?

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin antaa vastauksen Seth Rogenin ja Evan Goldbergin tuottama ja kirjoittama uutuuskomedia Sausage Party; nauruhermoja kutkuttava, paikoin jopa kiduttava tietokoneanimaatio, joka häikäilemättömästi ja keinoja kaihtamatta parodioi Disneyn ja Pixarin kaltaisten jättien koko perheen piirrettyjä.

Uskoaan kyseenalaistavan Nakin (Rogen) ja tämän Hodarisämpylä-tyttöystävän (Kristen Wiig) uskomattomasta, öisestä seikkailusta supermarketissa kertovan Sausage Partyn huumori on rivoa ja poliittisesti epäkorrektia. Mukaan on toki mahtunut yksi epätavanomainen musiikkinumerokin, mutta elokuvahistoriaan jää kohtaus, joka pamahtaa valkokankaalle paineenomaisesti ja uudelleenmäärittelee termin ”ruokaporno”.

Lapsesta asti toisensa tunteneet Seth Rogen ja Evan Goldberg ovat viime vuosikymmenen aikana nousseet Hollywoodin uuden sukupolven merkittävien komedian tekijöiden joukkoon. Kaksikon ensimmäinen ohjaustyö This Is The End lahtasi kokonaisen kotijuhlakatraan julkkiksia Helvetin kolkuttaessa ovella. Tässä elokuvassa kuullaan äänirooleissa myös monia tuttuja nimiä, mukaan lukien Michael Cera, Edward Norton, Jonah Hill, James Franco sekä Salma Hayek.

Jouni Lojamo

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.