R&A 16: These Daughters of Mine

1 t 28 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Noin 60 000 puolalaista sairastuu vuosittain aivohalvaukseen. Martan (Agata Kulesza) ja Kasian (Gabriela Muskała) epäonneksi yksi sairastuneista on heidän äitinsä (Małgorzata Niemirska), josta on halvauksen jälkeen jäljellä lähinnä tyhjänä ammottava mieli ja suuret, kosteasti räpyttelevät silmät. Lisää mielipahaa aiheuttavat muut perheenjäsenet: siskokset ovat kiinni toistensa kurkussa heti sairaalaan päästyään, ja arkkitehti-isä on dominoiva vanha jullikka, joka yrittää tehdä päätöksiä tytärtensä puolesta. Ja sitten isäkin sairastuu.

These Daughters of Mine kuvaa, kuinka perheenjäsenten henkilökohtaiset ongelmat pulpahtelevat pintaan vanhempien sairastumisen aiheuttamasta emotionaalisesta maanvajoamasta. Kyynisellä Martalla on glamoröösi työ tunnettuna näyttelijänä, mutta paletti muuten aivan sekaisin. Naiivi ja tunteellinen Kasia puolestaan keskittyy helppoheikkishamaanien apuun ja perintöasioihin, vaikka kotona odottavat etääntynyt teinipoika ja vielä etääntyneempi luuseriaviomies.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Kinga Dębskan toinen näytelmäelokuva on paisuttelematon ja humaani kuvaus perhesuhteista kriisin syövereissä. Pienimuotoista draamaa puhkovat pokkanaamaisen huumorin hetket.

SANTTU REINIKAINEN

Kieli: puola / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.