R&A 16: Mammal

1 t 39 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

»Patrick löytyi. Kanaalista.»

Irlantilaisen Rebecca Dalyn toinen pitkä elokuva Mammal on piinallisen huolellinen draama epäonnistuneesta elämästä, jonka voi hylätä ja tukahduttaa – mutta jota on silti jatkettava.

Viittäkymmentä lähestyvän Margaretin (Rachel Griffiths; Mullan alla) lapsena hylkäämän pojan, Patrickin, katoaminen saa jo jätetyn elämän palaamaan pintaan. Margaret on yrittänyt elää niin ettei menneisyys enää huomaisi hänen liikkeitään: hän käy kaupassa, pidättää henkeään uima-altaan pohjassa, kierrättää kirpputorillaan muiden turhia tavaroita ja vuokraa tyhjää huonettaan meneville ja tuleville nuorille.

Margaret avaa kotinsa ovet takakujalta löytämälleen piestylle Joelle (umpikujassa raivosta ja pelosta värisevä elukka Barry Keoghan). Daly yhdistää herkästi tunnustellen heidän eripariset maailmansa ja yhteisen epätoivon. Kaipaus ja katumus sulautuvat hoivaksi ja himoksi.

Dalyn edellinen elokuva The Other Side of Sleep (R&A 2011) teki traumoista ja syvälle lukitusta ahdistuksesta kauhua, tietoisuuden seiniin törmäilevän unissahortoilun. Mammal riivaa eleettömän realismin keinoin. Haamut elävät Margaretin kasvoissa; Griffithsin hymynkareet ja ilmeenrippeet ovat kuin vahinkoja, tahdosta riippumattomia kavahduksia, jotka yrittävät pitää kaiken murheen sisällä.

TAPIO REINEKOSKI

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.