R&A 16: War on Everyone

1 t 38 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Irlantilainen ohjaaja-käsikirjoittaja John Michael McDonaghin läpimurtotöissä Brendan Gleeson näytteli ensin korruptoitunutta poliisia (The Guard, R&A 2011) ja sitten viinaan sortuvaa pappia (Calvary, R&A 2014). Hulvatonta dialogia pursuava kirjoitustyyli jatkuu Donaghin kolmannessa elokuvassa War on Everyone, jossa Alexander Skarsgård ja Michael Peña käyttäytyvät huonosti, kiristävät rikollisia ja rikkovat käytännössä kaikkia sääntöjä New Mexicon pahoina poliiseina. Alamaailmasta nousee useampia vihamiehiä, kunnes viimeisin tuntuu liian suurelta palalta jopa heille.

McDonagh on väsännyt kaavamaisen buddy-komedian muotin itsensä näköiseksi. Nopeaa sanailua, absurdia huumoria ja odottamattomia juonenkäänteitä piisaa enemmän kuin tavallisesti. Skarsgård ei juuri sylje kuppiin, ja sekavat sivupolut johdattavat jostain syystä Islantiin asti.

Yhdysvaltoihin sijoittuva kokonaisuus on pikimustaa huumoria viljelevä viihdepaketti, joka jaksaa naurattaa alusta loppuun saakka. Amerikkalaisesta perinteestä elokuva vinoaa sekä McDonaghin särmikkään käsikirjoituksen että vähemmistöjä pursuavien sivuhahmojen ansiosta.

MIKKO PIHKOLUOMA

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.