R&A 16: Swiss Army Man

1 t 35 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Kuka olisi uskonut että Harry Potterista tulee aikuisena piereskelevä ruumis - ja vielä erinomainen sellainen? No, ainakin ohjaajat Daniel Scheinert ja Daniel Kwan, jotka palkkasivat Daniel Radcliffen surrealistiseen draamafantasiakomediaansa.

Autiosaaren vangiksi jäänyt Hank (Paul Dano) on tekemäisillään itsemurhaa, kun rantaan ajautuu ruumis. Mutta ei mikä tahansa ruumis: tämä kalmo päästää kaasuja kuin uima-altaallisen papuja syönyt Jabba the Hutt aasin kyydissä. Hank onnistuu pelastautumaan Mannyksi nimeämänsä raadon avulla saarelta (miten, se jääköön yllätykseksi) eikä tohdi jättää häntä rannalle vaan alkaa raahata ruumista mukanaan. Ja sitten Manny alkaa puhua. Tästä alkaa kaverusten seikkailu halki metsän kohti sivistystä. Matkan varrella selviää, että Mannylla on käteviä yliluonnollisehkoja kykyjä, kun taas Hankilla on kultainen sydän täynnä huolia.

Ohjaajakaksikko ottaa Danon ja Radcliffen huikeista roolisuorituksista kaiken irti eikä kavahda myöskään tämän eriskummallisen bromanssin queer-sävyjä.

Swiss Army Man on kuin Yorgos Lanthimosin (Lobster, R&A 2015) versio Weekend at Bernie’s -kasarikomediasta. Se on raikkain, oudoin, koskettavin ja yksinkertaisesti hauskin amerikkalainen draamakomedia pitkään aikaan.

SANTTU REINIKAINEN

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.