R&A 16: Sing Street

1 t 46 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Vuoden hurmaavin elokuva voi hyvinkin olla tässä. Tehdäkseen vaikutuksen nättiin tyttöön 15-vuotias Conor (Ferdia Walsh-Peelo) on sanonut olevansa bändissä, joten sellainen on pikaisesti perustettava. Rinnalleen hän löytää ryhmän kaltaisiaan nörttejä ja hylkiöitä. Neuvonantajana toimii isoveli Brendan (Jack Reynor), joka on joutunut hylkäämään omat musiikilliset unelmansa. »Rock’n roll is a risk!» hän kannustaa.

Eletään 1980-luvun laman runnomassa Dublinissa, josta nuoret muuttavat laivalasteittain Lontooseen paremman elämän toivossa. Conor joutuu siirtymään halvempaan kouluun, jossa hän joutuu nuorten ja vanhojen öykkäreiden silmätikuksi. Nokkelalle pojalle bändistä tulee pakotie, kapinan muoto ja identiteetti. Poikien innoituksena toimii milloin Depeche Mode, milloin Duran Duran tai The Cure.

Ohjaaja-käsikirjoittaja John Carney (Once, 2007, Uusia alkuja, 2013) osoittaa jälleen olevansa mestari tulkitsemaan popmusiikin riemua ja musiikinteon merkityksellisyyttä. Iloisen surullinen tarina sekoittaa koskettavasti realismia ja fantasiaa. Ja poikien laulut, ne ovat todella hyviä. Valmistaudu lataamaan soundtrack.

ANNA MÖTTÖLÄ

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.