R&A 16: Radiator

1 t 33 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Outous ei vähene vanhetessa. Sen saa huomata lapsuutensa kotiin palaava aikamiespoika. Äidiltään hätäpuhelun saaneen Danielin (Daniel Cerqueira) päätehtävänä on saada isänsä ylös sohvalta. Omassa kusessa ja paskassa makaaminen kun ei enää käy laatuun.

Ylipirtsakka ja etenkin ylikärsivällinen äiti Maria (Gemma Jones) yrittää selviytyä kärttyisän ja riidanhaluisen miehensä Leonardin (Richard Johnson) rinnalla – niinä hetkinä kun tämä ei pakene kuulokkeineen kasettikokoelmansa syövereihin. Toisinaan äiti puolestaan katoaa pellolle itkemään silmänsä punaisiksi, kun puoliso kokee tyytymättömyyttä jopa teepilleihinsä. Omaishoitajan osa on raskas, varsinkin kun liikuntakyvyttömyys vaikuttaa luonteeltaan osin psykosomaattiselta. Ulkona nummilla käy kova puhuri, mutta himohamstraajien asuntoa muistuttavan kodin sisällä harmaantuneiden vanhempien tunteet myrskyävät vielä rankemmin.

Brittiläisen Tom Brownen esikoisohjausta on verrattu Andrew Haigh’n kehuttuun elokuvaan 45 vuotta (2015) ja Michael Haneken yhtä ylistettyyn Rakkauteen (2012). Suitsutuksen lisäksi kaikkia kolmea elokuvaa yhdistää aihepiiri. Radiator pureutuu ikääntymisen, surkeuden ja sitoutumisen teemoihin, mutta ei ilman mustaa huumoria.

MARKO YLITALO

Kieli: englanti, ranska / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.