R&A 16: Land of Mine

1 t 41 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Land of Mine on siitä epätavanomainen sotaelokuva, että sen pääosassa ovat viholliset. Toisen maailmansodan loppuun sijoittuvassa tanskalaiselokuvassa ollaan tilanteessa, jossa miehittäjämaa Saksa on hävinnyt ja rauha ja jälleenrakennus ovat aivan käden ulottuvilla.

Mutta ensin täytyy siivota jäljet. Saksalaiset miinoittivat Tanskan rannikot odottaessaan liittoutuneiden maihinnousua. Pakkotyöhön miinoja raivaamaan joutuvat jäljelle jääneet saksalaissotilaat, joista monet olivat sodan loppuvaiheessa vasta teini-ikäisiä.

Raivausta johtaa kersantti Carl Rasmussen (Roland Møller), joka on sotilaan tehokkuudella tullut hoitamaan homman loppuun sen kummempia ihmettelemättä. Äärimmäisen vaarallinen ja hermoja raastava työ kuitenkin murtaa Rasmussenin kuoren ja nostaa inhimillisyyden pintaan. Hänen ja poikien välille syntyy tunneside, joka rikkoo sodasta periytyvän vastakkainasettelun.

Empatiaa ja anteeksiantoa korostava elokuva palkittiin Göteborgin elokuvajuhlilla parhaana pohjoismaisena elokuvana, ja nyt se on ansaitusti ehdolla Pohjoismaiden neuvoston arvostetun elokuvapalkinnon saajaksi.

MARJO PIPINEN

Kieli: saksa, tanska, englanti / Tekstitys: suomi, ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.