R&A 16: Hunt for the Wilderpeople

1 t 41 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Taika Waititi pysyy tyylilleen uskollisena tässä hyväntuulisen kreisihkössä komediassa. Tarinan keskiössä on tukevarakenteinen Ricky (mainio Julian Dennison); itseluottamusta uhkuva teinipoika, joka mielikuvissaan on kuin Tupac. Tai Rambo.

Pikkukolttosia tehnyt kaupunkilaispoika sijoitetaan uuteen kotiin syvälle uusseelantilaiselle maaseudulle. Ricky päättää kuitenkin jättää sivistyksen sekä sosiaaliviranomaiset taakseen ja tekee näyttävän katoamistempun. Viranomaiset ryhtyvät etsintätoimiin, mutta »setä» Hec (loistava Sam Neill) ehtii ensin karkulaisen jäljille. Väärinkäsitysten siivittämänä käynnistyy pakomatka, jossa city-nössön ja äreän erämiehen maailmat kohtaavat rytisten. Uuden Seelannin upeat maisemat ja hurja luonto muodostavat tapahtumille ylellisen taustan.

Waititin elokuvissa (mm. Boy, 2010; What We Do in the Shadows, 2014) on tiettyä särmikästä huumoria, ripaus sentimentaalisuuttakin ja aina niin helposti lähestyttävät henkilöhahmot vampyyreistä teinipoikiin. Menestys on vienyt Waititin tien Hollywoodiin: työn alla on parhaillaan elokuva Thor: Ragnarok.

Vuoden 2016 Sundance-hitti on napannut kuusi yleisöpalkintoa eri festivaaleilta. Sympaattisena komediana Hunt for the Wilderpeople iskee sekä sydämeen että nauruhermostoon. Kannattaa jättää elokuvan liikaa kertova traileri väliin ja nauttia Waititin villistä kyydistä ilman spoilereita.

KIRSI RAITARANTA

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.