R&A 16: Everybody Wants Some!!

1 t 57 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Elokuu 1980. Opiskelijakämppä täyttyy tyypeistä, joita yhdistävät elämänjano, näyttämisen halu ja salaiset suuret epävarmuudet. Koulu ei kiinnosta, vaan naiset, kalja ja rock. Collegen alkuun on kaksi päivää, jotka täytyy elää täysillä.

Richard Linklater tutkailee elokuvissaan amerikkalaista elämänpiiriä humanistisella ja rennolla otteella. Koska jätkäporukka tietenkin koheltaa, Everybody Wants Some!! on lokeroitavissa komediaksi, mutta se on myös täsmällisessä linjassa Boyhoodin (R&A 2014) ja Rakkautta ennen -trilogian elämänmaun kanssa. Linklater on todennut tarinan alkavan juuri siitä, mihin Boyhood päättyy: poika lähtee kampukselle, ja itsenäinen elämä alkaa.

Ennen kaikkea Everybody Wants Some!! on eräänlainen jatko ohjaaja-käsikirjoittajan elokuvalle Dazed and Confused (1993), jonka Quentin Tarantino on nostanut kaikkien aikojen top kymppiinsä ja johon Paperi-T on viitannut lyriikoissaan. Se oli enemmän suloinen kuin katkera kuvaus ystävyydestä ja tulevaisuuden pelosta koulun päättymispäivänä vuonna 1976. Tuosta elokuvasta alkoi Matthew McConaugheyn ura, ja nuoret tuntemattomat näyttelijät tekevät tälläkin kertaa niin loistavaa työtä, että tähtiä on syttymässä. Tarjolla on poikkeuksellinen feel good -elokuva, jossa yhtään tunnetilaa ei tuputeta, mutta hetkistä kasvaa elämää suurempia – siis taattua ykkösluokan Linklateria.

KALLE KINNUNEN

Kieli: englanti / Tekstitys: ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.