R&A 16: Endless Poetry

2 t 8 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Keskiyön elokuvien isä, legendaarinen kulttiohjaaja ja psykomaagi Alejandro Jodorowsky on taas täällä! Omaelämäkerrallisen Elämän tanssin (R&A 2014) jatko-osa on elokuvalehti Varietyn mukaan ehkä ohjaajan paras elokuva.

Elokuvassa nuori Alejandro (Adan Jodorowsky) löytää luovuutensa ja seksuaalisuutensa 1940-luvun Santiagossa. Ongelmia aiheuttavat ankara isä (Brontis Jodorowsky), joka tuomitsee poikansa kiinnostuksen runouteen sekä läpikotaisin tatuoitu uhkea Stella Díaz, jolta Alejandro oppii erotiikan alkeita.

Mukana on jälleen ohjaajan omintakeista magiaa: hän käy itse kommentoimassa tapahtumia ja tarinan apuna toimivat teatterista tutut, varjoissa liikkuvat ninjapukuiset avustajat.

Myös fellinimäisen lämmin omaelämäkerrallisuus on täynnä tuttua anarkiaa: sirkusta, klovneja ja kääpiöitä riittää – sänkyynkin asti. Se, mikä jonkun toisen käsissä näyttäisi friikkishowlta, on Jodorowskyn ohjaamana kaunista ja aidosti hyväksyvää.

87-vuotiaalla ohjaajalla riittää energiaa. Elämäkerrasta on tarkoitus tulla kaikkiaan viisiosainen kokonaisuus. Yleisöä tuntuisi löytyvän: Osin joukkorahoitettu Endless Poetry sai Cannesissa loputtoman pitkät seisoma-aplodit, jotka liikuttivat maestron kyyneliin.

JANNE SUNDQVIST

Kieli: espanja / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.