R&A 16: Drifters

1 t 32 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Tukholmalaisen asuntovaunualueen elämänkoululaiset joutuvat sietämään paljon. Erityisesti Minna (Malin Levanon) on puun ja kuoren välissä. Hän on pahasti velkaa huumediilerilleen ja samaan aikaan sosiaaliviraston työntekijät tulisi vakuuttaa siitä, että hänen on saatava pitää lapsensa huoltajuus. Hän tapaa Katjan (Lo Kauppi), joka lupaa auttaa parhaan kykynsä mukaan. Mutta pystyykö Minna olemaan saamansa luottamuksen arvoinen?

Ruotsalaisten laitapuolen kulkijoiden elämää kuvataan kaunistelematta mutta sortumatta melodramaattiseen kurjuuden korostamiseen. Hahmojen kokema ulkomaailman painostus tuntuu silti jokaisessa kohtauksessa. Moniongelmaisen Minnan hätä muistuttaa Dardennen veljesten Kaksi päivää, yksi yö -elokuvan (R&A 2014) Marion Cotillardin paniikkia lähentelevää huolta.

Elokuva kysyy, onko huono-osaisten keskuudessa jonkinlaista kunniaa, joka ylittäisi pyrkimykset pelastaa oma nahka keinolla millä hyvänsä. Drifters on ohjaaja-käsikirjoittaja Peter Grönlundin ensimmäinen pitkä elokuva, mutta hallittu ja täsmällisesti rytmitetty teos vaikuttaa kokeneen veteraanin kädenjäljeltä. Ruotsissa elokuva sai kuusi Guldbaggen-ehdokkuutta, joista se vei kotiin pystit Levanonin naispääosasta ja Grönlundin käsikirjoituksesta.

PAAVO IHALAINEN

Kieli: ruotsi / Tekstitys: englanti

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.