R&A 16: Complete Unknown

1 t 31 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Elokuvissa illallisjuhlista seuraa yleensä jotain pahempaa kuin tarjotillinen pieleen menneitä alkupaloja – niin nytkin. Kun onnellisesti naimisissa oleva Tom (Michael Shannon) järjestää kotonaan pienimuotoiset syntymäpäiväjuhlat, tuttujen joukossa on yllättävät kasvot. Alice (Rachel Weisz) oli aikoinaan hänen rakastajattarensa; Tom tosin tunsi hänet nimellä Jenny ennen kuin nainen katosi jäljettömiin lähes 15 vuotta sitten.

Yhdysvaltalaisohjaaja Joshua Marston on luopunut aiempien teostensa Maria Full of Grace (2004) ja The Forgiveness of Blood (R&A 2011) sosiaalisesta realismista. Jälki on kiillotellumpaa, muttei vähemmän kiinnostavaa. Marston tutkii identiteettiin ja muutokseen liittyviä teemoja samalla kun Shannon ja Weisz sukeltavat illan edetessä sielujen syövereihin. Trilleri säilyttää salaperäisen tunnelmansa ja herättää monia kysymyksiä, joihin se ei välttämättä tarjoa vastauksia. Ja parempi niin.

Vaikka yhteyksiä voi havaita Richard Linklaterin Rakkautta ennen -trilogiaan (kameran takana on Rakkautta ennen keskiyötä -kuvaaja Christos Voudouris), Complete Unknown on teoksena persoonallinen. Tai kenties kuvaavampaa olisi sanoa: sillä on monta persoonaa. Elokuvaa kannattelee kaksi pääosanesittäjää, etenkin synkeän näköinen Shannon, joka pääsee vihdoin tuomaan valkokankaalle myös herkän puolensa.

Tämän elokuvan nähtyään tekee melkein mieli kadota. Tai ainakin sovittaa ylle sairaanhoitajan univormua.

MARTA BALAGA; KÄÄNNÖS: KATRI TENHOLA

Kieli: englanti / Tekstitys: -

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.