R&A 16: Alma de Sant Pere

1 t 36 min  |  Rakkautta&Anarkiaa  |  Ensi-ilta: 16.9.2016

Kolmekymppisenä tulisi saavuttaa jotain tai olla ainakin jotain erityistä. Kolmekymppinen tarvitsee projekteja. Kuulostaako tutulta? Viidellä barcelonalaisella kolkyt ja risat -kaveruksella on suuri unelma. Ensimmäinen miljoona tulisi tienata aivan sama miten, vaikka perustamalla tyylikäs hipsteribaari. Tarkoitus pyhittää keinot, eikä suunnitelmien realistisuudellakaan ole niin väliä. Yritteliään Alman isoäidin asunto entisessä metallityöläisten talossa avaa kuitenkin arvaamattomia mahdollisuuksia.

Kiinteistökeinottelu ei vain voisi sattua huonompaan aikaan: käänne tulee finanssikriisin julmassa muodossa. Kuplan puhjetessa kylmä grynderi saattaa itse huomata olevansa vedätetty ja helkkarinmoisessa pulassa, josta selviytyminen vaatii kekseliäisyyttä.

Yritys, erehdys, sovitus ja vastuunkanto ovat tämän viehättävän elokuvan keskeisiä teemoja. Vaikka tarina liikkuu taloudellisten realiteettien maailmassa, Alma de Sant Pere on ilmava ja elämäniloinen kasvutarina, joka katsoo epäonnistujaakin myötätunnolla.

Jarmo Lampelan naturalistinen ilmaisu ja split screen -kuvaus tuovat kuplivan Barcelonan valkokankaalle lumoavassa rosoisuudessaan. Rea Mauranen, Laura Birn ja Juha Kukkonen tuovat suomalaisväriä eri puolilta Eurooppaa Barcelonaan päätyneinä ihmisinä, ja Jyrki Nousiainen valloittaa kärttyisän taiteilija-Vicenten hahmossaan. Alma de Sant Pere antaa finanssikriisille inhimilliset kasvot.

MAARET LOUHELAINEN

Kieli: espanja / Tekstitys: suomi

    

Näytösajat ja liput

Katso myös » Omat näytökset!

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.