Season 16: Trumbo

2 t 4 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 31.3.2016

"Musta lista voi hyvin – mutta niin myös musta pörssi." Näihin Bryan Cranstonin kylpyammeessa lausumiin sanoihin kiteytyy Jay Roachin koukuttava henkilökuva kirjailija ja käsikirjoittaja Dalton Trumbosta, jonka elämää ja uraa varjosti läpi 1950-luvun kylmän sodan aikaisten kommunistivainojen mustalle listalle joutuminen Hollywoodissa. Muun muassa Spartacus- ja Loma Roomassa -elokuvista tunnettu Trumbo joutui uransa huippuhetkinäkin turvautumaan salanimillä kirjoittamiseen, mutta oli sinnikkyydellään lopulta myös osallisena mustan listan murtumiseen 1960-luvun alkupuolella.

Tarkasti 1950-luvun dramaattisia tapahtumia seuraava elokuva tarjoilee kiehtovaa katsottavaa niin kylmän sodan aikaisesta historiasta kuin vanhan glamourin Hollywoodista kiinnostuneille. Bryan Cranston revittelee pääroolin ovelana sanaseppona kuin kotonaan, ja yhtälailla osuvia ovat Helen Mirren legendaarisen häijynä seurapiiritoimittaja Hedda Hopperina kuin John Goodman b-luokan elokuvatehtailija Frank Kinginä, joka uskalsi ottaa työntekijöiksi myös mustalle listalle joutuneita kirjoittajia.

Maria Pirkkalainen

Jay Roach: Trumbo. USA 2015. Käsikirjoitus/Script: John McNamara, based on the novel by Bruce Cook * Kuvaus/DOP: Jim Denault * Leikkaus/Editor: Alan Baumgarten * Pääosissa/Cast: Bryan Cranston, Diane Lane, Helen Mirren, Michael Stuhlbarg, John Goodman * Kieli/Language: English, subtitles in Finnish & Swedish

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.