Season 16: The Dressmaker

1 t 58 min  |  Draama  |  Ensi-ilta: 31.3.2016

Voimakastahtoinen Tilly (Kate Winslet) palaa hoitamaan sairasta äitiään Australian perimmäiseen tuppukylään. Tilly joutui aikoinaan häipymään kotikulmilta synkeiden syytösten saattelemana. Kylä ja sen asukkaat ovat ennallaan, mutta Tilly on nyt maailmanluokan ompelija ja parhaille muotitaloille työskennellyt haute couture -tähti. Hänen asunsa saavat kantajansa kukoistamaan ällistyttävillä tavoilla. Mutta menneisyyden varjot on selvitettävä.

Jocelyn Moorhousen neulanterävä ohjaus vie mustan komedian pintaa syvemmälle. The Dressmaker on tunteikas tarina rakkaudesta, vihasta ja verrattomista mekoista. Ällistyttävän Moulin Rougen kameratyöskentelystä vastanneen Donald McAlpinen kuvaus myötäilee mekkoja ja kylän mielenmaisemia sähäkästi.

Kate Winslet tekee The Dressmakerin Tillystä kauniin, lahjakkaan ja ainutlaatuisen. Winsletin vastavoimana nähdään kylän komistus Teddy, jota näyttelee surffilaudalla kasvanut Liam Hemsworth. Liamin intensiteetti pääsee parhaiten esille paidattomissa kohtauksissa. Tillyn semikajahtaneen äidin roolissa loistaa verraton Judy Davis, joka on ollut mm. Woody Allenin luottonäyttelijä.

Mika Siltala

Jocelyn Moorhouse: The Dressmaker. Australia 2015. Käsikirjoitus/Script: Jocelyn Moorhouse, based on the novel by Rosalie Ham * Kuvaus/DOP: Donald McAlpine * Leikkaus/Editor: Jill Bilcock * Pääosissa/Cast: Kate Winslet, Judy Davis, Liam Hemsworth, Hugo Weaving * Kieli/Language: English, subtitles in Finnish & Swedish

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.