Season 16: Meru

1 t 30 min  |  Toiminta, Seikkailu, Dokumentti  |  Ensi-ilta: 31.3.2016

Meru on osa Himalayan vuoristoa. Sen huippu nousee 6 660 metriin, ja sen hain eväksi kutsuttu seinämä kaartuu kapeana kivi- ja jääharjana alas varjoihin. Vuori on kiipeilijöiden unelma ja yksi painajainen lisää, kuten Jimmy Chinin selittelemättömän rehellinen dokumentti osoittaa.

Huikeisiin korkeuksiin nouseva dramaattinen tositarina kertoo kolmen miehen pakkomielteisestä himosta koskettaa valloittamatonta vuorenhuippua. Filmi näyttää maailman menestyksekkäimpien kiipeilijöiden Jimmy Chinin, Conrad Ankerin ja Renan Ozturkin taistelun, mutta myös tappiot, tiimityön ja sinnikkyyden. Mikä tärkeintä, se näyttää tunteet.

Meru ei tee päähenkilöistään sankareita, muttei hulttioitakaan. Vastuu ja riskit heiluvat jatkuvasti köyden päissä ja koko ajan on mietittävä, mihin asti voi jatkaa. Vuorille menetetyt ystävät, omat läheltä piti -tilanteet ja perhe eivät unohdu, ja Merussa henkinen kamppailu myös näkyy. Sydän pamppailee jännityksestä ja huikeista maisemista, mutta myös kyyneliä pidätellessä. Joku sen huipun saavuttaa, mutta jotain jää aina myös matkan varrelle.

Susanna Peltonen

Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi: Meru. India / USA 2015. Kuvaus/DOP: Jimmy Chin, Renan Ozturk * Leikkaus/Editor: Bob Eisenhardt * Kieli/Language: English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.