Season 16: Courted

1 t 38 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 31.3.2016

Xavier Racine (Fabrice Luchini) on maalaiskaupunki Saint-Omerin äksy ja pelätty rikosoikeuden tuomari, joka oikeussalissa pukeutuu edelleen vanhanaikaiseen turkiskauluksiseen tuomarinviittaan. Alkamassa on rankka oikeudenkäynti 7-kuukautisen vauvan murhasta ja Racinella on paha flunssa. Tuomarin arki järkkyy, kun valamiehistöön valitaan hänen entinen rakastettunsa Ditte Lorenson-Cotelet (Sidse Babett Knudsen).

Christian Vincentin (mm. Haute cuisine – mestari keittiössä) Courted on näyttelijäjohtoinen draama tunnustuksista, muistamisesta ja hellyydenkaipuusta. Vincent kuvaa hienovaraisesti, kuinka oikeudenkäynti vaikuttaa kaikkiin sen osanottajiin. Venetsian elokuvajuhlien kilpasarjassa ensi-iltansa saanut elokuva toi Vincentille parhaan käsikirjoituksen palkinnon ja koomisia sävyjä rooliinsa onnistuneesti tuova Luchini palkittiin parhaana miesnäyttelijänä. Elokuvan sydän on kuitenkin täydellisellä ranskalla näyttelevä tanskalaistaituri Knudsen (mm. Vallan linnake), joka tekee hahmostaan älykkään, lämpimän ja moniulotteisen naisen.

Anna Möttölä

Christian Vincent: Courted (L’hermine). France 2015. Käsikirjoitus/Script: Christian Vincent * Kuvaus/DOP: Laurent Dailland * Leikkaus/Editor: Yves Deschamps * Pääosissa/Cast: Fabrice Luchini, Sidse Babett Knudsen * Kieli/Language: French, subtitles in English

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.