A Perfect Day

1 t 45 min  |  Komedia, Draama  |  Ensi-ilta: 8.1.2016

Ruumis on heitetty kaivoon pilaamaan sen vesi, tiellä makaava kuollut lehmä on merkki tienvarsipommeista ja köyttä ei tunnu löytyvän mistään.

On vuosi 1995 jossain päin Balkanin niemimaata, ja vastaus "täällä käydään sotaa" saa riittää perusteluksi ulkopuolisten ihmettelyihin.

Palkitun Fernando León de Aranoan uutuuselokuva A Perfect Day nojaa hänen omiin kokemuksiinsa työskentelystä konfliktialueilla. Huumoria, draamaa, rutiinia, epäonnea, vaaraa ja toivoa – kaikkea tätä mahtuu avustustyöntekijöiden “täydelliseen” päivään.

Sophie (Mélanie Thierry) on tulokas, joka on valmis haastamaan vaikka koko YK:n. Konkari Mambrú (Oscar-voittaja Benicio Del Toro) on nähnyt periaatteessa jo kaiken mutta sydäntään hän ei ole kovettanut. Damir (Fedja Stukan) haluaa sodan loppuvan, Katja (Olga Kurylenko) halusi ennen Mambrún ja B (Oscar-voittaja Tim Robbins) ei tiedä mitä haluaa: hän on kulkenut sodasta toiseen jo niin kauan, ettei enää muistakaan, miten tavallista elämää eletään. Tätä ryhmää eivät vastoinkäymiset hetkauta.

Ohjaaja itse kuvailee englanninkielistä debyyttiään seuraavasti: “Tämän elokuvan ainoa genre on elämä itse. Se on monta elokuvaa samassa, kuin venäläinen maatuska-nukke: draama komedian sisällä, road movie draaman sisällä, sotaelokuva road movien sisällä.”

LUX-ehdokas A Perfect Day sai maailmanensi-iltansa Cannesin elokuvajuhlien arvostetussa Directors' Fortnight -sarjassa.

Kieli: englanti (vähän serbokroatiaa, espanjaa, ranskaa) / Tekstitys: suomi & ruotsi

    

Näytösajat ja liput

Valinnoillasi ei löydy näytöksiä.